KV Reitsje Him naar KNKB NK afdeling heren 50+ Hallum

KV Reitsje Him naar KNKB NK afdeling heren 50+ Hallum

Een ervaring rijker, een illusie armer….

Keatsferiening Reitsje Him uit Hurdegaryp zich aangemeld voor de NK 50+ te Hallum op zaterdag 8 juli. Jaap Lantinga als opslager, Jelle Feenstra als voorinse en Jacob Reinder Nouta als achterinse. Ibo noemde ons al de 3J’s. Laat de echte 3J’s nu beter kunnen zingen, ik mag toch wel stellen dat de Hurdegaryper 3J’s beter kunnen kaatsen.

Het zou warm worden, erg warm…… Gelukkig maar 32 parturen, dus maar maximaal 5 keer kaatsen. Hier en daar deed een oud hoofdklassekaatser mee, o.a. oud dorpsgenoot Thomas van der Meer voor Baerd. Het lot bepaalde dat wij mochten starten tegen Winsum (Frl). Winsum kaatste met Dries Posseth, Cees Greidanus en Peter Hilverda. Het leek een walk-over te worden. Door degelijk en foutloos te kaatsen, stonden we zomaar 5-0 voor, maar toen begon de machine wat te haperen. Wij begonnen wat te knoeien, Winsum kreeg wat grip op onze ballen. Winsum kwam uiteindelijk terug tot 5-5 en toen was de marge die we hadden zeg maar ‘gesmolten als sneeuw voor de zon’. Gelukkig konden we in de warmte de hoofd nog een beetje koel houden en pakten we de winst op 5-5 en 6-4, zagen ook de meegereisde fans uit Hurdegaryp (Jan Hemrica, Ibo Tamminga, Henk Westerhoff en Wim Jousma. Wellicht waren er meer, maar die ben ik in alle euforie even vergeten (sorry zou Mark Rutte wel gezegd hebben).

Eerder ging Trynwâlden ook al door naar de 2e lijst, Hurdegaryp nu dus ook, mooi toch? 2 parturen uit de Wâlden, zomaar door naar de 2e omloop. Wij moesten de 2e omloop tegen Easterein (Sipke Hiemstra, Peter Sijbesma en Jan Vellinga). Eindigden we de vorige partij eigenlijk met knoeiwerk, zo begonnen we deze partij met knoeiwerk. Vanuit het perk lukt niet veel, de ballen die we nog redelijk raakten, kwamen precies op de plaats van een tegenstander, ‘lyk yn ‘e bek’ dus, waardoor we kleine kaatsen kregen. Aan de opslag was het niet veel beter. Of de bal was voor of uit (het was lastig opslaan met een stevige dwarswind). Hadden we wel een zitbal, dan kregen we dikke kaatsen of bovenslagen tegen. Zij waren op dat moment te degelijk en lieten ons de fouten maken. Voor de eer haalden we dan nog wel de telegraaf, maar we verloren kansloos met 5-1 en 6-2 (volgens mij). Een ervaring rijker dus en een illusie armer.

Gelukkig hebben we meer geluk in de liefde zal ik maar zeggen.

Met vriendelijke groet,

Jacob Reinder Nouta

Foto link; https://photos.app.goo.gl/BywmuEvRP1yqeQ418

Wedstrijden

31 juli 2024, Franeker

PC Franeker

3 augustus 2024, Tytsjerk

Jubileum Pearkekeatsen (zachte bal) 25ste keer

7 augustus 2024, Wommels

De Freule

18 augustus 2024, Tytsjerk

ledenpartij

31 augustus 2024, Oentsjerk

KNKB Heren A en B

1 september 2024, Hurdegaryp

De van Ospartij (met BBQ de Steeg)

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Dennis Dijk 40 20
Rients Wartena 37 18
Reinder Nouta 36 36
Jelle Feenstra 35 22
Erik van der Veen 34 20
Stefan Jeurink 26 22
Karin Jager 26 39
Jan Vriezinga 24 43
Ibo Tamminga 22 14
Henk Westerhoff 22 39
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp