Winnaars A en B klasse      van Os Partij 2021

Winnaars A en B klasse van Os Partij 2021

5 September 2021 ; de  61ste van Os partij

De eerste zondag van september is in principe een gereserveerde dag voor de van Os partij. En deze dag is elk jaar voor de weervoorspellers een makkie; Eerst een beetje bewolkt maar in de loop van de dag zonnig en zomerse temperaturen. Ook voor deze dag zijn de weersvoorspellingen weer prima! Zaterdagavond hebben de vrijwilligers van de terreincommissie de eerste voorbereidingen getroffen; het veld uitgezet en de 4 partytenten opgezet. Zondagmorgen 08.00 uur zijn de eersten alweer aanwezig om de laatste voorbereidingen af te maken. En dan is er na gedane arbeid  tijd voor een bakje koffie en die valt er lekker in.

Kwart over negen; de eerste deelnemers melden zich en kunnen onder het nuttigen van  een bakje koffie even bijpraten (altijd gezellig). Even voor 10.00uur pakt de voorzitter Jan Hemrica de microfoon en heet iedereen welkom. Ook wil hij speciale aandacht vragen voor 1 van de deelnemers, nl. Koop Scholten. Het zou, wat Koop vorig jaar zei, de 60ste keer worden dat hij deel zou nemen aan de Van Os. Maar na wat rekenwerk kwam Koop erachter dat het de 59ste keer zou worden. Wij gingen ook uit van  60 keer  en waren dan ook van mening dat dit toch speciaal is, ook al waren het 59 keer.Dus hebben we Koop hiervoor in het zonnetje gezet. Een zeer verraste Koop kreeg van de voorzitter Jan Hemrica  een actie foto van hemzelf aangeboden in posterformaat. Na het dankwoord van Koop kon de van Os partij los.

We hebben een  geweldig mooie opkomst van wel 53 kaatsers. Er is 1 afmelding Eric van der Veen wegens ( naar later bleek) gezinsuitbreiding van een dochter. Een reden voor trotse pake Kees om iedereen op beschuit met muisjes te trakteren! Geweldige actie! Nogmaals namens het bestuur van harte gefeliciteerd  familie van der Veen.

In de A Klasse waren  6 parturen waarvan wij mooie spannende partijen hebben kunnen zien. Uiteindelijk was de 3e prijs voor het partuur van Ate Ritsma, Friso Jorna en Redmar Jorna; de 2e prijs Anne Koopmans, Douwe Akkerman en Jan Jelle Jongsma. De 1e prijs was voor Thomas de Vries ,Kees Bos en  Richard Tamminga; de laatste werd verkozen tot  Koning van de A-klasse.

In de B klasse zijn 12 partuur. Winnaars verliezersronde; 3eprijs  Erik Apperloo, Hein vd Helm en Marieke Wielstra; 2e prijs Henk Jansma, Karla Korporaal en Jan Vriesinga; 1e prijs Esther Turkstra, Joke Ritsma en Koop Scholten. Winnaarsronde 3e prijs ging naar Ingrid vd Veen, Ilse vd Berg en Wim Jousma; 2e prijs Pieter Uildersma, Durk Deinum en Lysanne Deinum en de 1e prijs was deze keer voor Edward Korporaal, Jacqueline Jongsma en Richard vd Meer, Koning van de B klasse 2021.

De winnaar van onze competitie 2021 Jan Hemrica kreeg van Dennis Oegema de krans en beker uitgereikt. Koop Scholten kreeg nog een aandenken aan de vele deelnames (bijna 60 keer) in de vorm van een kaatser uitgereikt van onze voorzitter Jan Hemrica. Na de prijsuitreiking kon men nog nagenieten onder het genot van een drankje en een heerlijk verzorgde BBq door Catering & Ontbijtservice  De Steeg.

Voor iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt;  namens het bestuur, BEDANKT!   

Vlnr: Kees Bos, Richard Tamminga (Koning) en Thomas de Vries
Vlnr: Edward Korporaal, Richard v/d Meer (Koning) en Jacqueline Jongsma

Hieronder de link naar de foto;s van de Van Os partij 2021

https://photos.app.goo.gl/iBe5ixECnXMfTKZx8

Wedstrijden

31 juli 2024, Franeker

PC Franeker

3 augustus 2024, Tytsjerk

Jubileum Pearkekeatsen (zachte bal) 25ste keer

7 augustus 2024, Wommels

De Freule

18 augustus 2024, Tytsjerk

ledenpartij

31 augustus 2024, Oentsjerk

KNKB Heren A en B

1 september 2024, Hurdegaryp

De van Ospartij (met BBQ de Steeg)

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Dennis Dijk 40 20
Rients Wartena 37 18
Reinder Nouta 36 36
Jelle Feenstra 35 22
Erik van der Veen 34 20
Stefan Jeurink 26 22
Karin Jager 26 39
Jan Vriezinga 24 43
Ibo Tamminga 22 14
Henk Westerhoff 22 39
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp