Ondanks de hitte een geslaagde Rypma partij

Ondanks de hitte een geslaagde Rypma partij

Winnaars Rypma partij 2019 (verslag volgt)

Hurdegaryp, 25 juni 2019.
 
Dik 30 graden, maar vrijwel iedereen die zich had opgegeven, was op het kaatsveld. Er waren zelfs meer aanwezig dan op papier stonden. Na een belletje met Apeldoorn hebben we dit vakkundig opgelost en kon de Rijpma partij beginnen.
 
In de A-klasse waren 6 kaatsers die in 3 verschillende samenstellingen moesten kaatsen. Dit resulteerde in een spannende stand, want na 2 keer kaatsen, waren er nog 2 kanshebbers (Bareld Bos en Minne Groenveld) voor de krans en die moesten tegen elkaar. Tijdens de laatste partij was de ergste hitte voorbij en was het prima kaatsweer, echter de warmte had bij sommigen al veel gevraagd. Top was het dan ook niet meer, maar wel spannend. De laatste partij werd met 5-4 en 6-2 gewonnen door Bareld waardoor hij met de krans naar huis ging. Als enige wist hij 3 keer te winnen. Doordat Minne verloor, waren er andere kapers op de kust voor de prijzen. Met 18 eersten voor was de tweede prijs voor Bart Sobel en met 16 eersten de derde voor Richard van der Meer. Maken we het rijtje nog even compleet, dan had Minne 15 eersten, Stefan Jeurink had 13 eersten en keurig zesde was Jan Hemrica.
 
In de B-klasse waren 4 parturen van elk 3 kaatsers die allen een keer tegen elkaar moesten. Na 2 keer kaatsen moesten de beide parturen die elk 2 keer hadden gewonnen tegen elkaar. De beide andere parturen waren al uitgeschakeld voor een prijs, tenminste dat werd gedacht. Op papier stond vermeld dat er maar 2 prijzen waren. Maar doordat er wat geschoven moest worden, bleek dat er echter 3 prijzen waren. Ik kom er later op terug. Vanwege de hitte is na die 2 partijen besloten om de laatste wedstrijd van de beide parturen die toch niet meer konden winnen maar afgelast. De andere partij werd een heuse finale die met 5-4 en 6-4 in het voordeel werd beslist door Douwe Akkerman, Jan Vriesinga en Ester Turkstra. Zie werden ongeslagen dan ook kampioen en gingen naar huis met een mooie krans en vleesbon van de slager. Tweede prijs was voor Erik van der Veen, Ingrid Sobel en Willem Boelens. Tja…. endan hebben we nog de derde prijs. Ondanks dat beide parturen 2 keer gekaatst hebben, konden we uiteraard wel naar de eerste voor kijken. Dit was echter precies gelijk, beide 6 voor. Omdat ze beide ook 2 keer hebben verloren, was het aantal tegeneersten ook gelijk. Een onderlinge wedstrijd had dus eigenlijk nog plaats moeten vinden, maar dat was niet gebeurd, dus is gekeken naar het aantal punten voor in de laatste eersten. Dit was in het voordeel van Ilse van der Berg, Wybe Idema en Wim Jousma. Daardoor werden Jelle Feenstra, JantinaRozema en Ruurd Postma helaas vierde. Maar met deze temperaturen was dat een prima resultaat hoor.
 
Dank gaat naar de terreincommissie die op het heetst van de dag de velden heeft geprepareerd en ook dank naar Slagerij Rijpma voor het beschikbaar stellen van de waardebonnen.
 
Reinder Nouta

Wedstrijden

28 april 2024, Oentsjerk

Albert Heijnpartij

12 mei 2024, Tytsjerk

Alertec Ledenpartij

25 mei 2024, Oentsjerk

Slagerij Rijpmapartij (Gytsjerk)

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp