KNKB Heren 50+ Sponsor Hotel Van der Valk Hardegarijp

• Liefst 56 kaatsers hebben de hun zinnen gezet op een mooie kaatsdag in Hurdegaryp afgelopen zaterdag. Verdeeld in 11 parturen in de B-klasse en 8 partuur in de A-klasse, ging iedereen na het welkomstwoord van voorzitter Jan Hemrica, los. In de B-klasse was er een winnaars en verliezersronde en mede dankzij het feit dat er een partuur met 2 was, werd er in totaal 3 maal bijgeloot. In verliezersronde ging de finale tussen partuur 2, Hielke Postma, Age van der Goot en Jan de Jong, die bijgeloot is en partuur 5 Jan Volbeda, Maikel Versnel en Ben Snijder. Deze finale was ,ondanks het staande nummer van partuur 5, een prooi voor partuur 2. Zij wonnen met 5-2 6-6 In de winnaarsronde werd de finale gekaatst door partuur 1, Eddy Sjollema, Henk Bloemsma en dorpsgenoot Jelle Feenstra. Zij wonnen in de halve finale van partuur 4, Joop Bootsma, Germ Hallema en oud dorpsgenoot Theunis Piersma. De finale ging mooi gelijk op, echter was partuur 10 ,Anne de Groot, Sjouke de Groot en Bauke Posthuma, niet opgewassen tegen de felheid waarmee partuur 1 voor de dag kwam. In de A-klasse werd er gestreden in 2 poules van elk 4 parturen. Er werd gestreden om welk parturen na de 3 partijen de meeste de meeste punten heeft. De winnaar van elke poule kaatste vervolgens de finale. Uiteindelijk ging de eerste prijs naar Ibo Nicolay, Hans Diekman en Jan Heida De tweede prijs was voor Hilbrand Smid, Ludwig Seerden en Roel Sijbesma. De als tweede geplaatste partuur van elke poule kaatste nog een partij om de derde prijs. Uiteindelijk eindigde Piet Zondervan, Klaas Sobel en Bertus Bootsma als derde. Kaatsvereniging Reitsje Him kijkt samen met de kaatsers terug op een prachtige kaatsdag in Hurdegaryp Daarnaast dankt Kaatsvereniging Reitsje Him haar sponsor Hotel van der Valk Hurdegaryp voor het beschikbaar stellen van de prijzen voor de partij. Naast ons, waren de kaatsers er ook gezien hun reacties, erg blij mee zijn.

foto link kopieren en plakken

18 augustus 2019, Oentsjerk

6e Zachte bal wedstrijd Oenstjerk

24 augustus 2019, Oentsjerk