Verslag en foto link 110 jaar KF Reitsje Him

Verslag en foto link 110 jaar KF Reitsje Him

Foto’s gemaakt door Marianne Tamminga en Jaap Winia

https://photos.app.goo.gl/drDMoJpMzmpE3cq97

Hieronder nog een link naar kanaal 30

https://www2.rtvkanaal30.nl/sport/16-overige-sporten/4192-reitsje-him-en-dat-diene-se.html

110 jarig jubileum KF Reitsje Him Hurdegaryp

Het 110 jarig bestaan van KF Reitsje Him, wat op zich al uniek is, en de 59 ste  keer de Van Os Partij dat moest toch een feestelijk tintje krijgen vond het dagelijks bestuur. Dat is naar ieders verwachting goed uitgepakt. De dag zelf begon traditioneel met wat bijpraten onder het genot van een lekker bakje koffie en een heerlijk stukje oranjekoek met als versiering een Friese vlag en het logo van KF Reitsje Him.

Voor deze dag hadden zich 61 kaatsers aangemeld waarvan 12 vrouwen, 31 Heren B kaatsers(waarvan zich 1 jammer genoeg noodgedwongen heeft teruggetrokken)  en 18 Heren A kaatsers, een prachtig mooi aantal dus. Elke deelnemer kreeg bij de inschrijving een T-shirt aangeboden ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan. Ook onze trouwe vrijwilligers werden in het paars gestoken. Alvorens  men los kon gaan met de partij is er een groepsfoto gemaakt van alle aanwezige deelnemers en vrijwilligers in het jubileumshirt .Even over tienen ging men los in elke klasse.

Bij de dames werden er 3 wedstrijden in één poule gespeeld. Het was volgens mij wel een gezellige maar fanatieke club. De kaatsballen werden boven geslagen of scheerden over het veld, al dan niet gevolgd of begeleid door bepaalde woorden. Er werd veel gelachen en dat hoort natuurlijk ook bij deze dag . Plezier staat voorop!!

Bij de heren B klasse was een winnaars en verliezersronde. Hier werd de indeling eerst nog even anders omdat Jaap van der Veen weer richting  huis ging om zijn zieke echtgenote te verzorgen. (hoop dat alles goed gegaan is). Ook hier spannende wedstrijden waarbij het soms om centimeters ging (meten is weten). Er zaten ook een paar gastspelers oa één met de naam Daniël Beimers. Hij deed voor de eerste keer mee aan een  kaatswedstrijd met harde bal en had dus ook voor het eerst een echte want aan. Tjonge jonge, deze knaap kan eigenlijk gelijk (met een beetje meer sturing) wel  door naar de PC, petje af hoor !!  Na 3 omlopen waren de finalisten van de B klasse bekend; Partuur van Jan Hoekstra(80j), Dennis Dijk en Henk Havinga tegen Johan van der Veen, Johannes van der Meer en Ibo Tamminga. In de verliezersronde ging de finale tussen Einte Jongeling, Henk Schraa en Keimpe van der Kooi tegen Douwe Akkerman, Gerrit Anema en Sake van der Bij

In de A klasse zaten 6 partuur, verdeeld over 2 poules. Daar was het niet alleen het  fanatieke kaatsen wat een grote rol speelde maar ook het verbale gevecht. Dat maakt het kaatsen dan ook een geweldig sport voor zowel sporter als supporter. In de poules werd tegen ieder partuur een keer gekaatst. Diegene die de meeste eersten kwamen tegen elkaar uit in de finale en de nummers twee in de poule speelden de troostfinale. In poule 1 bleken Minne Groenveld, Redmar Jorna en Stefan Jeurink te sterk te zijn voor Jan Hemrica, Ruurt Postma en Eppie Weidenaar(die tweede werden)en Bareld Bos ,Ate Ritsma en Richard van der Meer. In poule 2 waren de krachtsverschillen iets kleiner. Daar trokken Richard Tamminga, Thomas de Vries en Bart Sobel aan het langste eind. Gevolgd door het partuur van Gerrit Meijer, Dennis Oegema en Friso Jorna. Derde in de poule werden Jan Jelle Jongsma, Jelco Witteveen en Ewout Jorna. De finale ging dus tussen partuur van Minne Groenveld en het partuur van RichardTamminga.

Tussen het kaatsen door moest er natuurlijk ook even gegeten worden. Zo rond de  klok van half twaalf werd de o zo heerlijke Friese mosterd soep gebracht door het catering bedrijf De Steeg welke later op de dag het warm en koud buffet heeft verzorgt . Dit viel zeker in de smaak. Heerlijk soepje.

Na al het fanatieke kaatsen kwam er een eind aan de sportieve uitdaging en werd het tijd voor de welverdiende prijzen en de ontspanning na alle inspanning.

Tijdens de prijsuitreiking heeft Jan Hemrica onze wedstrijdsecretaris Jetze de Vries  in het zonnetje gezet. Dit omdat Jetze afscheid neemt van het bestuur en hij een applaus verdiende  voor zijn jarenlange (meer dan 25 jaar) inzet als wedstrijdsecretaris. Hij kreeg namens het bestuur een welverdiend  bos bloemen en een rijkelijk gevuld vleespakket (Rypma) aangeboden. Hierna werd door Reinder Nouta  de competitie uitslag werd bekend gemaakt en de winnaar 2019 is Wim Jousma  geworden. Wim kreeg hiervoor de bijbehorende prijzen een krans, de wisselbeker en de Jan van der Kooi prijs uitgereikt.

Koop Scholten nam even gebruik van de microfoon om de felicitatie over te brengen en een woordje van dank uit te spreken en een in zijn eigen bewoording ‘’knukelig sloefke “te overhandigen.

Ook Willem Boelens maakte even gebruik van het moment en sprak een woordje van dank uit naar de organisatie.

Hierna volgde de prijsuitreiking met goed gevulde tassen welke beschikbaar werden gesteld door de Albert Heijn Hurdegaryp. Uitslagen volgen hieronder;

Bij de dames won het  partuur van Hilde Seepma, Karin Jager en Sandra Korporaal waarbij Hilda Seepma tot Koningin werd uitgeroepen. Het partuur van Esther Turkstra, Linda Tamminga en Fardau Ritsma eindigde als 2e bij de dames.

In de B klasse ging de overwinning  naar het partuur van Johannes van der Meer, Johan van der Veen en Ibo Tamminga. Zij wonnen de finale van Jan Hoekstra, Dennis Dijk en Henk Havinga. In deze klasse werd Johannes van der Meer gekozen als Koning. De winnaars van de herkansingsronde waren Einte Jongeling, Henk Schraa en Keimpe van der Kooi en de 2eprijs  was voor het partuur van Douwe Akkerman, Gerrit Anema en Sake van der Bij.

In de A klasse was de overwinning voor Minne Groenveld, Redmar Jorna en Stefan Jeurink. De Koningsbeker  van de A klasse ging deze keer naar Minne Groenveld.  Als tweede eindigden Richard Tamminga, Thomas de Vries en Bart Sobel. De derde prijs was voor het patuur van Dennis Oegema, Gerrit Meijer en Friso Jorna

Hierna kon men genieten van een warm en koud buffet verzorgt door Catering  en Ontbijtservice  De Steeg (Andre en Atsje van der Meulen)met oa Moinkballs, Megaspies, Broodplankje, rundvleessalade, groene salade en meloen met diverse soorten ham. Heerlijk, heerlijk, heerlijk!!! Volgens mij was het een super geslaagde dag waarbij we het  weer mee hadden, een enkel druppeltje , geen blessures, en allemaal vrolijke mensen. Iedereen die aan deze dag  op welke wijze  dan ook heeft deelgenomen,            BEDANKT!!

Wedstrijden

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

22 juni 2024, Oentsjerk

KNKB Dames Hoofdklasse VF

23 juni 2024, Hurdegaryp

KNKB Schooljongens A en B klasse met Herkansing

23 juni 2024, Tytsjerk

KNKB Heren 2e klas VF

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp