Wederom een geslaagde 1e Ledenpartij

Reitsje Him, ledenwedstrijd zondag 13 mei 2018

 

De eerste ledenwedstrijd voor Reitsje Him. Wellicht voor sommige kaatsers te vroeg in het seizoen, of gewoon geen zin, of bang voor het voorspelde onweer. Ondanks dat, een A-klasse met 4 partuur en een B-klasse met 6 kaatsers.

 

De A-klasse kaatst een halve competitie, allemaal een keer tegen elkaar. De eerste omloop lijkt een formaliteit. Jan Hemrica, Richard Tamminga en Bareld Bos verslaan met 5-1 en 6-6 Age Sikma, Geert van der Veen en Bart Sobel. De andere partij is een walk-over voor het trio Dennis Oegema, Kees Bos en Minne Groenveld, zij winnen met 5-1 6-0 van Anne Koopmans, Gerrit Meijer en Reinder Nouta.

 

Partuur Koopmans wint echter de 2e omloop met 5-3 6-2 van partuur Hemrica, terwijl in de andere partij partuur Oegema met 5-2 6-6 wint van partuur Sikma.

 

Geen gereken zal partuur Oegema gedacht hebben en wonnen ook hun laatste partij, nu werd partuur Hemrica met 5-1 6-6 aan de kant gezet. De laatste partij van partuur Koopmans was ook eenvoudig, met 5-1 6-6 werd partuur Sikma overklast.

 

Resultaat was dus de haag voor Dennis Oegema, Kees Bos en Minne Groenveld. Premie ging naar Anne Koopmans, Gerrit Meijer en Reinder Nouta.

 

In de B-klasse werd er 3 keer in verschillende samenstelling gekaatst, waaruit een individueel klassement zou komen. In de eerste partij waren Ilse van der Berg, Ibo Tamminga en Erik van der Veen met 5-1 en 6-0 te sterk voor Albert Kinderman, Joke Ritsma en Henk Westerhoff. In de 2e partij won Albert Kinderman, Ibo Tamminga en Erik van der Veen met 5-2 en 6-6 van Ilse van der Berg, Henk Westerhoff en Joke Ritsma. Ondanks de duidelijke uitslagen, werd er wel leuk gekaatst. De kreten vlogen heen en weer. Het hield echter wel in dat er nu 2 kaatsers (Ibo Tamminga en Erik van der Veen) waren met 2 winstpartijen die in de laatste partij tegen elkaar moesten. Dit zou dus wel eens spannend kunnen worden.

 

Halverwege de partij wilde Ibo Tamminga echter een bal keren, echter deze kwam via de mof tegen zijn oog, waardoor hij het spel moest verlaten. Gelukkig was er voldoende publiek en iedereen wilde wel invallen. Uiteindelijk is democratisch besloten dat Jelle Feenstra de laatste klappen mocht geven. Niet geheel soepel, want door een blessure kon hij niet optimaal presteren. Kaatsen in je zondagse kloffie is ook al geen succes, want met een gescheurde broek en groene ‘knibbels’, keerde hij huiswaarts. Uiteindelijk werd de partij pas beslist op 5-5 en 6-2 in het voordeel van Ilse van der Berg, Ibo Tamminga (Jelle Feenstra) en Henk Westerhoff. Door deze uitslag was de krans dan toch nog wel voor Ibo Tamminga, de 2e prijs ging naar Erik van der Veen en een 3e prijs was er nog voor Ilse van der Berg.

 

Ondanks dat er maar weinig kaatsers waren, kan de kaatsclub terugkijken op een geslaagde dag. Het veld lag er dankzij de terreincommissie (top mannen!!) prima bij. De catering was prima in orde en de soep en gehaktballen smaakte prima op deze warme dag. De volgende ledenwedstrijd voor Hurdegaryp is op dinsdagavond 26 juni, de Rijpma partij.

Wedstrijden

22 juni 2024, Oentsjerk

KNKB Dames Hoofdklasse VF

23 juni 2024, Tytsjerk

KNKB Heren 2e klas VF

23 juni 2024, Hurdegaryp

KNKB Schooljongens A en B klasse met Herkansing

29 juni 2024, Oentsjerk

Zachtebal

6 juli 2024, Leeuwarden

Horeca kaatsen Leeuwarden

7 juli 2024, Hurdegaryp

De ‘It Fiskhûspartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Dennis Dijk 33 18
Rients Wartena 32 12
Erik van der Veen 32 14
Jelle Feenstra 30 16
Stefan Jeurink 26 22
Reinder Nouta 24 26
Jan Vriezinga 19 31
Henk Westerhoff 19 33
Sandra Korporaal 18 12
Karin Jager 18 28
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp