Een verlate maar prachtige van Os partij  (nu met de link naar de foto’s)

Een verlate maar prachtige van Os partij (nu met de link naar de foto’s)

https://photos.app.goo.gl/xXAJYapb9fxaeZbZ8

September, de 30e van 2018.

Normaal houdt kaatsvereniging Reitsje Him op de eerste zondag van september haar afsluitende Van Os partij, maar dit jaar is deze verplaatst naar de laatste zondag van september. Vanwege die prachtig mooie, warme en droge zomer (weet u nog?), mochten we pas weer vanaf de 15e september op de velden. Toch wel een gok om zo vlak voor het herfstseizoen nog een wedstrijd te plannen. Maar ach…. Met de Van Os partij is het toch eigenlijk altijd wel goed? Zo ook afgelopen zondag. Prachtig weer. Weinig wind, een schraal zonnetje, een mooie lijst. Mooie ingrediënten – dank ook voor de AH – voor een leuke afsluiter.

Om 10:00 werden de eerste ballen geslagen in de A-klasse, de B-klasse en bij de dames. De jeugd zou pas om 13:00 beginnen.

In de A-klasse waren 6 parturen, die in een poule streden om een finaleplaats. Daar waar de eerste partijen erg spannend waren, waren de overige partijen iets minder spannend. De 3e prijs werd uiteindelijk een prooi voor Thomas de Vries, Gerrit Meijer en Klaas Sobel. In de finale streden Fenna Bijlsma, Stefan Jeurink en Bareld Bos tegen Dennis Oegema, Richard Tamminga en Minne Groenveld. De laatste klap viel op 5-2 6-0, een eenvoudige prooi voor partuur Bijlsma. Koning van de dag werd Bareld Bos.

In de B-klasse waren 9 partuur. Na de eerste schifting werd verder gestreden in een winnaars- en verliezersronde. In de verliezersronde was er een 2e prijs voor Willem Boelens, Wybe Idema en Gerrit Anema. De 1e prijs in de verliezersronde was voor Erik van der Veen, Ibo Tamminga en Jan Meijer. Bij de winnaarsronde was er een 3e prijs voor Jelle Feenstra, Henk Havinga en Jan Hoekstra. Net als in de A-klasse, was ook hier de finale een eenvoudige prooi (5-2 6-4) voor de winnaars. Richard van der Meer, Douwe Anne Akkerman en Henk Westerhoff wonnen van Dennis Dijk, Willem Jetze van der Heide en Koop Scholten. Als koning werd Richard van der Meer aangewezen.

Bij de dames was de bezetting wat schraal, wat niet inhield dat er niet pittig en fel werd gestreden. 5 dames streden individueel voor een prijs. In verschillende samenstellingen moest 3 keer gekaatst worden waarna werd gekeken wie de meeste punten had. 3e werd Wietske van der Kooi, de 2e prijs was voor Ilse van der Berg en de winnaar, tevens Koningin, was Jitske Tjepkema. Als enige wist zij al haar 3 partijen te winnen.

Bij de jeugd waren 12 kaatsers, 3 meisjes en 9 jongens, een leuk ploegje bij elkaar. Verdeeld in 4 parturen moesten ze allen 3 keer kaatsen. Een paar jaar geleden zijn er een aantal kinderen begonnen met kaatsen. In het begin spelend en met het beginnersspel. Maar je ziet nu na een paar jaar dat er gewoon heel leuk en in het echt met en tegen elkaar gekaatst wordt. Uiteraard voor de één een succes en voor de ander met een traan – je kun niet alles en altijd maar winnen – maar uiteindelijk is er leuk gekaatst. Tussendoor was er zelfs nog even tijd voor een leuk spelletje om ieder weer even scherp te krijgen voor de laatste partij. Alle deelnemers kregen een mooie medaille. Omdat er maar 4 parturen waren, waren er maar 2 prijzen. De 2e prijs was voor Jurjen Zijlstra, Eva Meijer en Femke van Borkulo. De krans en een jaar roem was voor Jorn Sikma, Jorrit Nouta en Bart Piekstra. Als koning werd Jorn Sikma gekozen.

Alle prijswinnaars gingen met goed gevulde tassen, gesponsord door de Albert Heijn, tevreden naar huis. De kaatsvereniging dankt een ieder die actief, dan wel passief, aan deze dag hebben meegewerkt.

Wedstrijden

31 juli 2024, Franeker

PC Franeker

3 augustus 2024, Tytsjerk

Jubileum Pearkekeatsen (zachte bal) 25ste keer

7 augustus 2024, Wommels

De Freule

18 augustus 2024, Tytsjerk

ledenpartij

31 augustus 2024, Oentsjerk

KNKB Heren A en B

1 september 2024, Hurdegaryp

De van Ospartij (met BBQ de Steeg)

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Dennis Dijk 40 20
Rients Wartena 37 18
Reinder Nouta 36 36
Jelle Feenstra 35 22
Erik van der Veen 34 20
Stefan Jeurink 26 22
Karin Jager 26 39
Jan Vriezinga 24 43
Ibo Tamminga 22 14
Henk Westerhoff 22 39
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp