Rijpma partij 2017

Rijpma partij 2017

​Verslag Rijpma partij, 4 juli 2017.

Verslag Rijpma partij, 4 juli 2017.

Verslag Rijpma partij, 4 juli 2017.

Foto's hier klikken

Dinsdagavond 4 juli. Een feestdag in Amerika (onafhankelijkheidsdag), maar ook een feestdag voor Gerrit Meijer, Richard Tamminga en Geert van der Veen, en ook voor Erik van der Veen en Wybe Idema. Zij hebben namelijk in de, respectievelijk de A-klasse en de B-klasse, de eerste prijs gewonnen tijdens de druk bezochte Rijpma-partij.

Maar liefst 18 parturen in de A-klasse moesten 3 keer kaatsen. Partuur Meijer wist als enige 3 keer te winnen, en had 21 punten. De tweede prijs was voor Bart Sobel, Ingrid van der Veen en Bareld Bos. Zij haalden 17 punten. De strijd om de derde plaats was iets spannender en was met één tegeneerst verschil een prooi voor Anne Koopmans, Stefan Jeurink en Jan Jelle Jongsma. De waardebonnen van onze wedstrijdsponsor Slagerij Gerben Rijpma, werden tevreden in ontvangst genomen.

In de B-klasse streden 21 kaatsers in 8 partuur in een winnaarsronde en verliezersronde tegen elkaar. Maar liefst 3 partijen werden pas op 5-5 en 6-6 beslist, waarvan de runner-up er 2 van de 3 hebben verkaatst. In de verliezersronde was de 2e prijs voor Jelle Feenstra en Jan Vriesinga. Zij verloren met 5-4 6-4 van Ruurd Postma, Willem Boelens en Jaap de Vries. In de winnaarsronde werd de strijd in de finale dus pas op 5-5 en 6-6 beslist. Helaas moesten Andries Meijer, Jacqueline Jongsma en Ibo Tamminga hun meerdere erkennen in het eerdere genoemde Erik van der Veen en Wybe Iedema.

Kaatsvereniging Reitsje Him kijkt terug op een fantastische avond. De nazit was lang, doch zeer gezellig. Dank aan alle medewerkers en kaatsers, dank ook aan onze sponsor, die de waardebonnen ter beschikking heeft gesteld. Ze zullen vast binnenkort 'verzilverd' worden.

Wedstrijden

Er staan momenteel geen wedstrijden op het programma

Competitie

Naam Voor Tegen
naam voor tegen
Voor Tegen
Jan Hemrica 84 31
Wim Jousma 80 35
Henk Schraa 78 38
Jelle Feenstra 75 47
Henk Westerhoff 69 42
Dennis Oegema 67 50
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PMDZ Reclame
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez