Memorabele van Ospartij 2017

Memorabele van Ospartij 2017

Hier alvast een link naar de foto's van de van Ospartij 2017

klik hier voor de foto;s

DSC_0211-001

DSC_0230-001

DSC_0425-001

Het was weer eens zo’n dag. De eerste zondag van september, met de nadruk op ‘zon’.

Het was weer eens zo’n dag. De eerste zondag van september, met de nadruk op ‘zon’. Een prachtige lijst met A-kaatsers, een prachtige lijst met B-kaatsers. 8 prachtige dames en voor het eerst weer sinds…. veel te lang, twee jeugdklassen (verdeeld in de wat oudere en de wat jongere jeugd). Dat laatste is het resultaat van 3 jaar keihard trainen. Jan Hemrica, de eerste jaren gesteund door Reinder Nouta en afgelopen jaar gesteund door Joop van Borkulo in combinatie met wat fanatieke ouders (Ytsje, Hilda en Popke), hebben een dikke 20 á 25 kaatsertjes de beginselen van het leuke kaatsspel bijgebracht. Vorig jaar resulteerde dat al in een heuse (beginners)wedstrijd na afloop van het jeugdkaatsseizoen. Dit jaar resulteerde dat in een echte wedstrijd voor de wat oudere jeugdkaatsers en wederom de beginnerswedstrijd bij de wat jongere kaatsers.
 
Nog wat anders dan de vorige edities, voor het eerst werd de unit pas echt getest. Op de vooravond van de Van Os-partij is met man en macht het veld klaar gemaakt, is een grote tent klaargezet (je weet maar nooit) en is de unit flink schoongemaakt om de gasten te kunnen ontvangen. De lijsten van de Van Os partij hebben een mooi plaatsje gekregen in de unit.
 
Op de dag zelf zijn de laatste puntjes nog even op de ‘i‘ gezet (telegrafen, banken etc. achter de perken, hoekpalen, noem maar op). Vanaf 09:00 kwamen de eerste kaatsers al op het veld en het beloofde een mooie, zonnige dag te zullen worden. Traditioneel werden de kaatsers ontvangen met koffie en cake. Om 10:00 begonnen de A-klasse, B-klasse en de dames aan hun kaatsdag. De jeugd zou pas om 13:00 uur beginnen.
 
In de A-klasse waren 6 partuur, verdeeld in 2 poules van 3. Ze moesten allen 2 keer kaatsen. De poulewinnaars moesten daarna nog de finale kaatsen en de nummers 2 in de poule streden nog om de 3e prijs.
 
In de B-klasse waren 10 partuur, die in een afvalsysteem kaatsten. Na de eerste omloop, verdeeld in een winnaarsronde en een verliezersronde, zodat ook hier iedereen in ieder geval 2 keer kon kaatsen. Uiteindelijk dus beslist met een finale in beide rondes.
 
Bij de dames waren 4 parturen, die allemaal een keer tegen elkaar moesten kaatsen. Alle dames moesten dus 3 rondes kaatsen, respect hoor. Na afloop werd gekeken wie de meeste punten had en zo als winnaar uit de bus rolde.
 
Om 13:00 uur ging dan ook de jeugd los. Op het trainingsveld van de voetbalclub was hier de kaatsarena voor de jeugd klaargelegd. Niet alleen onze eigen jeugdkaatsers, maar ook wat jeugd van seniorenkaatsers van buitenaf (zoontje van Age Sikma, Minne Groenveld, Jan Jelle Jongsma, de beppe-sizzer van Teunie Piersma en dus dochter van Jildau (die er uiteraard beide waren, leuk). Zelfs Pier is later die dag nog even langs geweest, tja het kriebelt toch als je uitgekaatst bent bij de KNKB. Lekker druk dus met zo’n 30 kaatsertjes op het veld. Ook met publiek eromheen was het gezellig druk. Ik denk dat er per kaatser wel minimaal 2 man publiek was. Dus alleen op dit veld al zo’n 90 (misschien wel 100) man. De wat oudere jeugd kaatsten in een poule en moesten allemaal een keer tegen elkaar. Net als bij de dames, won het partuur met de meeste punten. Bij de wat jongere jeugd werd het beginnersspel gespeeld. Een licht vereenvoudigde vorm van het kaatsspel. Allemaal 3x kaatsen en dan werden de punten opgeteld. Er stond drinken klaar voor de kids en tjonge, wat heeft iedereen genoten. Daar het kaatsen bij de jeugd wat sneller ging, dan bij de senioren, is er na het kaatsen dan ook direct begonnen met de prijsuitreiking. Alle deelnemers kregen een medaille, maar voor de echte eerste prijswinnaars hadden we een ander prijsje geregeld, een heerlijk verantwoorde zak met snoep. Uiteraard met krans. Bij de jongste jeugd was de 2e prijs voor Ilse Weening en Anna Stienstra, de krans was voor  Bart Pykstra en Jorn Sikma, laatste was ook Koning. Bij de oudste jeugd was de krans voor Jesper Kalmijn, Jorrit Nouta en Jille Jongsma. Jille was Koning.
 
Iets eerder dan verwacht, viel de laatste klap bij de senioren rond de klok van vier en konden we ons hier ook opmaken voor de prijsuitreiking. Als eerste werd Henk Westerhoff bedankt als stoppend secretaris, hij kreeg een leuke attentie. Vervolgens werd Ibo Tamminga bedankt voor zijn inzet voor het regelen van de unit etc. Top!! Voor de echte prijsuitreiking werd de winnaar van de kaatscompetitie nog bekend gemaakt (Bart Sobel had dit jaar de eer om de Jan van der Kooi een jaar lang thuis te mogen hebben).
 
Bij de dames ging de 2e prijs voor Wietske van der Kooi en Joke Ritsma. De krans was voor Anne Lolkje Tjepkema en Ilse van der Berg. Alle prijswinnaars kregen een waardebon, te besteden bij Beautysalon Sentimento. Ilse was net als vorig jaar Koningin.
 
In de B-klasse dus een winnaarsronde en een verliezersronde. De 2e prijs in de verliezersronde was voor Gerald Kramer en René van der Meulen. De 1e prijs ging naar Jelle Feenstra en Andries Meijer. In de winnaarsronde was de 3e prijs voor Richard van der Meer, Wim Jousma en Koop Scholten. De 2e prijs was een prooi voor Einte Jongeling, Sjoerd Plantinga en Jan Meijer, maar de besten vandaag waren Dennis Dijk en Ibo Tamminga. Dennis werd tot Koning gekroond. In de A-klasse was er een 3e prijs voor Kees Bos, Bart Sobel en Geert van der Veen. De 2e prijs was voor Jelco Witteveen, Pieter Uildersma en Bareld Bos. De 1e prijs was voor Thomas de Vries, Richard Tamminga en Jan Jelle Jongsma. Jan Jelle mag zich een jaar lang Koning noemen. Alle prijswinnaars kregen waardebonnen van slagerij Rijpma.
 
Na afloop stond er nog een heerlijke bbq van de Canterlanden op het menu en bleef het lang gezellig bij de nieuwe unit die deze test grandioos heeft doorstaan.

Wedstrijden

28 april 2024, Oentsjerk

Albert Heijnpartij

12 mei 2024, Tytsjerk

Alertec Ledenpartij

25 mei 2024, Oentsjerk

Slagerij Rijpmapartij (Gytsjerk)

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp