Jeugdtraining  2016

Jeugdtraining 2016

Hurdegaryp 14 juli 2016

Vorig jaar werd kaatsclub Reitsje Him uit Hurdegaryp benaderd door een aantal ouders of zij wat jeugd kaatsles wilden geven.

klik hier voor de foto's

Hurdegaryp 14 juli 2016
 
Vorig jaar werd kaatsclub Reitsje Him uit Hurdegaryp benaderd door een aantal ouders of zij wat jeugd kaatsles wilden geven. Toen waren er zo’n 15 jeugdigen die wat aan het mooie kaatsspel mochten ruiken. Vorig jaar bleek een succes en smaakte naar meer. Er werd wat actief gelobbyd zodat we dit seizoen weer wat jeugd mochten trainen. Maximaal waren er 25 kinderen – van 5 tot 10 jaar – op onze velden die een uurtje kaatsles kregen. Nu werd er wat gerichter getraind met als doel een wedstrijd op de laatste kaatsavond. Zodoende waren er 22 kinderen die verdeeld waren in 10 partuurtjes (9 duo’s en 2 trio’s). Iedereen mocht 3 keer kaatsen (er werd een vereenvoudigd kaatsspel gespeeld, het zogenaamde beginnersspel) en aan het eind zouden alle punten en tegenpunten uitmaken wie uiteindelijk de winnaar zou worden. Voor jeugdigen die nog maar net kaatsen waren wij toch wel van menig kaatsertje onder de indruk. Er werd fanatiek gespeeld met veel emotie, leuk om te zien. Aan belangstelling vanaf de kant was ook geen gebrek, menig papa en mama en een enkele pake en beppe mochten we verwelkomen om het veld. Het weer was ons goed gezind dus het was absoluut geen straf om in het zonnetje te genieten van de fanatieke sporters.
 
Er waren twee duo’s die 19 punten voor hadden, beide hadden 11 punten tegen, zodat gekeken moest worden naar de tegenpunten in de laatste eersten. Dat viel in het voordeel van Bart Piekstra en Rixt Hemrica. De nummers één en twee hadden beide 21 punten voor, maar er was verschil in tegenpunten. De tweede prijs was voor Sigrid Oostenbrug en Sven Bosma. De winnaars van vandaag waren Jurjen Zijlstra en Jesper Kalmijn. Traditiegetrouw krijgt de eerste prijs winnaar een krans en daar waren deze talenten er blij mee en apetrots. Op de foto alle prijswinnaars met in het midden de kampioenen.
 
Reinder Nouta
(Penningmeester Reitsje HIm)
 
 

Wedstrijden

28 april 2024, Oentsjerk

Albert Heijnpartij

12 mei 2024, Tytsjerk

Alertec Ledenpartij

25 mei 2024, Oentsjerk

Slagerij Rijpmapartij (Gytsjerk)

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp