De van Os partij 2016

De van Os partij 2016

klik hier voor de foto
verslag 4 september 2016 – Van Os partij

4 september 2016 – Van Os partij

Met een prachtlijst op papier, start om 09:30 uur de Van Os met een welkomstwoord van onze voorzitter. Maar liefst 15 A-kaatsers, 28 B-kaatsers en 15 dames starten om 10:00 uur. Voor het eerst sinds een aantal jaren zal om 13:00 uur ook weer wat jeugd aanwezig zijn. Vaak treffen we het tijdens de Van Os-partij met het weer, echter vandaag worden we getrakteerd op een paar pittige buien. Dit is dan ook de reden om de jeugdpartij (helaas) af te lassen. Tijdens het kaatsen is een buitje best wel te doen, maar voor het publiek is het wat minder geschikt. Ondanks het weer, komen toch steevast redelijk veel mensen naar het kaatsveld.

In de A-klasse en bij de dames zijn de sporters in 5 perturen verdeeld. Elk partuur mag 4 keer kaatsen. Het partuur met de meeste eersten voor wint, enz. In de B-klasse wordt middels een winnaars- en verliezersronde gekaatst. Met 10 partuur, moet ook hier 4 keer gekaatst worden.

Ondanks de vele kaatsers en het matige weer, zijn we mooi op tijd klaar met de wedstrijd en kan onder het genot van een hapje en een drankje de uitslag bekend worden gemaakt.

Bij de dames gaat de derde prijs naar Jacqueline Jongsma, Sandra Korporaal en Janke Rixt van de r Kooi. De tweede prijs is voor Hermien van der Meer, Anna de Jong en Petra Bakker. De eerste prijs is een prooi voor Ilse van der Berg, Anne Lolkje Tjepkema en Ant de Vries. Koninging van deze partij is Ilse van der Berg.

In de B-klasse was een winnaarsronde en een verliezersronde. De tweede prijs in de verliezersronde gaat naar Jorrit Punter en Hein van der Helm. De eerste prijs in de verliezersronde is voor Sjolle van der Schaaf, Edward Korporaal en Tjibbe Feenstra. In de winnaarsronde is de derde prijs voor Henk Westerhoff, Wim Jousma en Gerlof Punter. De tweede prijs is voor Dennis Dijk, Wybe Taekema en Bouke Beetstra. De eerste prijs gaat naar Sjoerd Plantinga, Gerald Kramer en Wopke Ritsma. Gerald Kramer mag zich een jaar koning noemen.

In de A-klasse is de derde prijs voor Kees Bos, Ate Ritsma en Klaas Sobel. De tweede prijs is voor Jan Hemrica, Sip Mulder en Johan Linthof. De eerste prijs is voor Thomas de Vries, Jan Rinze Visser en Peter Talsma. Jan Rinze Visser is gekroond tot Koning.

Jammer dat de jeugd niet doorging, wellicht volgend jaar. Mede dank zij ledenkaatsers uit Burgum, Tytsjerk en Trynwâlden, hebben wij weer een pracht van een Van Os mogen organiseren. Dit was onze laatste wedstrijd van dit seizoen en hopen de kaatsers volgend seizoen weer te treffen.

Wedstrijden

31 juli 2024, Franeker

PC Franeker

3 augustus 2024, Tytsjerk

Jubileum Pearkekeatsen (zachte bal) 25ste keer

7 augustus 2024, Wommels

De Freule

18 augustus 2024, Tytsjerk

ledenpartij

31 augustus 2024, Oentsjerk

KNKB Heren A en B

1 september 2024, Hurdegaryp

De van Ospartij (met BBQ de Steeg)

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Dennis Dijk 40 20
Rients Wartena 37 18
Reinder Nouta 36 36
Jelle Feenstra 35 22
Erik van der Veen 34 20
Stefan Jeurink 26 22
Karin Jager 26 39
Jan Vriezinga 24 43
Ibo Tamminga 22 14
Henk Westerhoff 22 39
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp