Rypmapartij 2015

Rypmapartij 2015

Tamminga, Feenstra en Werkhoven trotseren warmte het best.

klik hier voor de foto's

Hurdegaryp, 11 juli 2015


Op het zonovergoten kaatsveld te Hurdegaryp, bleef het partuur van Richard Tamminga, Jelle Feenstra en Henk Werkhoven het koelst. Als enige wisten zij 3 partijen winnend af te sluiten en mochten huiswaarts keren met een krans om de nek en een mooie waardebon, aangeboden door slagerij Rijpma.

18 kaatsers, verdeeld over 6 parturen, hadden zich opgegeven voor de ledenwedstrijd van afgelopen zaterdag. Elk partuur moest 3 keer kaatsen en na daarna werd gekeken naar de meeste eersten voor. Bij een gelijk aantal eersten voor, werd gekeken naar de tegen eersten en indien nodig nog het aantal punten tegen in het laatste eerst.

Gezien de warmte, was het advies, rustig aan en veel drinken. Sporten met deze temperatuur is extra zwaar en inspannend, dus goed eten en drinken. Met deze temperatuur moet je eigenlijk zo kort mogelijk kaatsen, maar daar dachten een aantal sporters anders over. In de eerste omloop eindigden 2 partijen op 5-5, erg spannend dus. Na een drink-, rook- en eetpauze werd de tweede omloop verkaatst en toen bleek een aantal kaatsers al last te hebben van de warmte. De ‘fut’ was er uit, de power was weg. Natuurlijk, als het er om ging, dan kon je nog net even dat stapje doen, maar in het algemeen was het zwaar kaatsen. Zo nog meer tijdens de derde ronde. Er waren nog 3 kanshebbers voor de prijzen, de andere parturen deden het daarom ietsje rustiger.

Na 3 ronden kaatsen kon de balans opgemaakt worden. Er waren vandaag maar liefst 4 prijzen. Eigenlijk was het des te knapper om niks te winnen dan wel met een prijsje naar huis te gaan. De ‘poedelprijs’, een disign-glas was voor Klaas Sobel, Johan Talsma en Jitske Tjepkema. De overige prijzen waren vleesbonnen, aangeboden door slagerij Rijpma, waarvoor dank. De derde prijs ging naar Bart Sobel, Feike Smit en Jan Meijer. De tweede prijs was voor Jelco Witteveen, Andries Meijer en Jan Vriezinga. De krans hangt nu aan de muur bij Richard Tamminga, Jelle Feenstra en Henk Werkhoven.

Kaatsvereniging Reitsje Him uit Hurdegaryp kijkt terug op een geslaagd evenement. Gelukkig zijn er geen rare dingen gebeurd en na afloop werd onder het genot van een welverdiend, koud gerstensapje nagepraat en geëvolueerd, wellicht ook al een beetje vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd en wel de Van Os-partij welke op zondag 6 september zal worden verkaatst.

Wedstrijden

28 april 2024, Oentsjerk

Albert Heijnpartij

12 mei 2024, Tytsjerk

Alertec Ledenpartij

25 mei 2024, Oentsjerk

Slagerij Rijpmapartij (Gytsjerk)

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp