Reitsje Him kan terug zien op een geslaagde 30+ knkb wedstrijd

Reitsje Him kan terug zien op een geslaagde 30+ knkb wedstrijd

Hurdegaryp KNKB 30+

klik hier voor de foto's

Hurdegaryp, KNKB 30+, zondag 7 juni 2015.

Tja, wat moet er gezegd worden? Fantastisch weer, daar lag het niet aan. 18 flink ingesmeerde en uiterst gemotiveerde atleten, daar lag het ook niet aan. Keurmeesters? Die waren er genoeg ook dat was het niet. Zelfs een scheidsrechter was present. Het kaatsveld? Ook niet hoor, we mochten op het hoofdveld kaatsen van de plaatselijke voetbalclub wat er prachtig bij lag dankzij onze terreincommissie. De catering dan? Nee hoor, ook daarvoor was gedacht, dank. Er was zelfs een hoofdsponsor voor deze partij, dankzij Bouma & Sepp wordt het ons mogelijk gemaakt om deze prachtige KNKB-wedstrijden te organiseren. Het zal wel van dit verslag moeten komen.

Bekend recept. In 2 poules moesten de teams eerst 2 keer tegen elkaar kaatsen. Het partuur met de meeste eersten voor gaat naar de finale, partuur op de tweede plaats in de poule mocht nog om een derde prijs kaatsen. Waar zie je dat nog dat 50% van alle kaatsers naar huis gaat met een prijs. In poule A was het duidelijk, Gerrit Meijer, Edwin Koopstra en Jan Rense Visser gingen ongeslagen naar de finale. Richard van der meer, Wilco Bijlsma en Willem Buurstra mochten om de derde prijs kaatsen. In poule B was het spannender. Elk partuur wist een keer te winnen. Op de meeste eersten voor was het het partuur van Jacob Kamstra, Jelle Jan Bouma en Peter de Boer dat naar de finale ging. Tijdens de laatste wedstrijd in de poule moest helaas Sjoerd Boonstra het veld met een zweepslag verlaten. Hij stond op dat moment vliegend op te slaan. Als vervanger mocht de al uitgeschakelde Wietse Punter het partuur van Jan Jelle Jongsma en Jacob Reinder Nouta completeren. Er mag best wel even gemeld worden dat er toen een partuur bijna 400 kg aan kaatsers in de arena stond. Ondanks de winst, had toch het partuur van Minne Groenveld, Erwin van Wier en Keimpe Koldijk minder tegenpunten in het laatste eerst (eersten voor en eersten tegen was gelijk) en mochten nog kaatsen om de derde prijs.

Om de derde prijs werd nog even fel gestreden, niet iedereen had de puf er uit. Met 5-4 6-6 ging de winst naar partuur Groenveld c.s. De finale was iets minder spannend. Het partuur van Kamstra c.s. was te sterk voor partuur Meijer. Laatste slag werd geslagen op 3-5 0-6.

Na afloop werden onder het genot van een biertje en een blokje kaas de zuivelpakketten van de Zuivelhoeve in ontvangst genomen.

Bestuur van Reitsje Him ziet terug op een leuke, geslaagde kaatsdag.

Wedstrijden

28 april 2024, Oentsjerk

Albert Heijnpartij

12 mei 2024, Tytsjerk

Alertec Ledenpartij

25 mei 2024, Oentsjerk

Slagerij Rijpmapartij (Gytsjerk)

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp