van Ospartij 2014

van Ospartij 2014

Afgelopen zondag 7 september werd door kaatsvereniging Reitsje Him uit Hurdegaryp de laatste ledenpartij, de Van Os partij gekaatst.

Foto’s

Hurdegaryp, 7 september 2014.

Afgelopen zondag 7 september werd door kaatsvereniging Reitsje Him uit Hurdegaryp de laatste ledenpartij, de Van Os partij gekaatst. Van oudsher voor leden, oud-leden en familie van leden, maar sinds dit jaar ook leden van de kaatsverenigingen uit Tytsjerk, Burgum en Trynwâlden. Velen zien het ook als een soort reünie, vandaar dat er altijd flink wat kaatsers en publiek op afkomt. Dit jaar maar liefst 57 kaatsers (iets minder als het jaar ervoor), verdeeld in 5 categorieën. Het werd een heerlijke kaatsdag. Het publiek kon lekker in de zon de vele partijen volgen.

Bij de jongste jeugd waren 6 deelnemers. In verschillende samenstelling moesten ze 3 keer kaatsen, waarna werd gekeken wie de meeste eersten voor had, en dus winnaar werd. Gekaatst werd om geldprijzen. 3e prijs was voor Demi Mud uit Tytsjerk, 2e prijs was voor Ant de Vries uit Trynwâlden en de winnaar, en dus ook koningin was Karla Korporaal uit Trynwâlden.

Bij de oudste jeugd waren 8 deelnemers die verdeeld waren over 4 partuur. Er werd onderling tegen elkaar gekaatst en het partuur met de meester punten was winnaar, ook hier werd om geldprijzen gestreden. De 2e prijs was voor Sanne Bergsma uit Trynwâlden en voor Lara van Buuren uit Hurdegaryp. De 1e prijs was voor Juliët van Buuren uit Hurdegaryp en Bareld de Vries uit Trynwâlden. Bareld werd uitgeroepen tot Koning.

Bij de senioren in de B-klasse waren 9 parturen. Na de eerste ronde gingen de winnaars verder in de winnaarsronde en zo was er dus ook een verliezersronde. Na een felle strijd konden de prijzen verdeeld worden, vleesbonnen van Slagerij Rijpma. 2e prijs in de verliezersronde was voor Wim Jousma (Tytsjerk), Jacob Bosma (Tytsjerk) en Keimpe van der Kooi (trynwâlden). 1e prijs in de verliezersronde was voor Einte Jongeling (Trynwâlden), Jan Vriesinga (Hurdegaryp) en Albert Kinderman (Trynwâlden). In de winnaarsronde was de 3e prijs voor Dennis Dijk (Hurdegaryp), Henk Schraa (Hurdegaryp) en Heleen Verdik (Trynwâlden). De 2e prijs was voor een duo, Jelle Feenstra (Hurdegaryp) en Wybe Taekema (Trynwâlden). De krans was voor Erik Bergsma (Trynwâlden), Taco Draaisma (Tytsjerk) en Durkje de Vries (Trynwâlden). Als koning werd Erik Bergsma uitgeroepen.

Bij de senioren in de A-klasse waren 6 parturen. De 3e prijs was voor Peter Talsma (Trynwâlden), Klaas Sobel (Tytsjerk) en Reinder Nouta (Hurdegaryp). De 2e prijs was voor Bareld Bos (Trynwâlden), Redmer Jorna (Tytsjerk) en Klaas jan van der Kooi (Burgum). De krans was deze keer voor Gerrit Meijer (Hurdegaryp), Kees Bos (Trynwâlden) en Bart Sobel (Tytsjerk). Gerrit Meijer is uitgekozen tot koning.

Reitsje Him uit Hurdegaryp kijkt terug op een mooi sportspektakel en dankt alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en publiek. Tot volgend seizoen.

Wedstrijden

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

22 juni 2024, Oentsjerk

KNKB Dames Hoofdklasse VF

23 juni 2024, Hurdegaryp

KNKB Schooljongens A en B klasse met Herkansing

23 juni 2024, Tytsjerk

KNKB Heren 2e klas VF

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp