Gerrit 3e prijs bij de 3e Zachte Bal Pc Franeker

Van de 62 parturen eindigde …

Klik hier voor de link naar de Website van Zachte Bal Pc

 Er werd voorspeld dat het 70% kans was op regen en 10% zon. Gelukkig werd de voorspelling iedere dag beter en tenslotte hebben we alleen maar zon gehad en voor één ieder een aangenaam temperatuurtje.


Start van de dag:
Nadat burgemeester Veenstra het openingswoord had gehouden konden de parturen los , 62 parturen en aan het einde van de lange dag blijft er dan één triomfantelijk partuur over die een jaar lang mag zeggen dat zij degenen zijn die de ZachteBal PC 2014 op hun naam hebben geschreven. Dit jaar mag gezegd worden dat het niveau weer beter is geworden en dat de hoger aangeschreven parturen niet zo even over de (mindere) parturen heen walsten. Nee er werd veelvuldig een kanshebbend partuur van de lijst getikt en dat is natuurlijk ook de charme van dit spelletje.

Wedstrijdverloop:
In de eerste omloop werd de finalist van vorig jaar Theun v/d Molen c.s. meteen van de lijst geveegd door het partuur van Allard Hoekstra c.s. En ook het kanshebbend partuur van Jan Jelle Jongsma c.s. kon doorgehaald worden op de lijst, het partuur van Frank de Vries c.s. was hier verantwoordelijk voor. De overige favorieten bleven overeind en gingen door naar de tweede lijst. De tweede omloop kende geen bijzonderheden op één partij na, het partuur van team Kaatsnieuws moest zijn meerdere erkennen in partuur Frank de Vries c.s.. Team Kaatsnieuws bestaande uit 3 eersteklas kaatsers mochten door schorsingen niet meekaatsen voor de hun uitgeschreven KNKB-wedstrijd. Onder andere afgekeurde handschoenen waren hiervoor de reden en op hun shirts stond dan ook met dikke letters Boefkes gedrukt. In de derde omloop waren een aantal boeiende partijen te aanschouwen en het grote aantal toeschouwers werden verwend met heerlijk kaatsspel. Partuur John Mons c.s. vorig jaar halve finalist moest nu net voor de prijzen afhaken, op de stand 5-5 en 2-6 verloren zij van het partuur Gerrit Meijer c.s. In het laatstgenoemde partuur viel Gerrit Meijer in voor de geblesseerde Johan Kwast.

Kwart- en halve finales:
Nog acht parturen die strijden om de wisselbokaal van de ZachteBal PC. De winnaars van vorig jaar Bauke v/d Graaf c.s. winnen deze partij vrij eenvoudig van het partuur van Harry Mons c.s. De spannendste partij was die van de nummers 18 en 25 waarin tot 4-4 gelijk op werd gekaatst. Het hoofdklasse partuur van Jan Dirk de Groot, Dylan Drent en Hans Wassenaar konden het uiteindelijk niet redden tegen Gerrit Meijer, Dennis Wijnjeterp en Johannes Boersma. De overige twee parturen die ook de halve eindstrijd bereikten waren die van Robert Rinia c.s. en Harm Jilderta c.s. In de halve finales werd er zeer spannend gekaatst, beide partijen eindigden in 5-5. In de partij van Bauke v/d Graaf c.s. tegen Gerrit Meijer c.s. viel pas de laatste slag met een volle telegraaf, hier was het Dennis Wijnjeterp die kwaad sloeg op deze stand. Robert Rina c.s. won uiteindelijk met 5-5 en 6-4 van Harm Jilderta, Reinder Huisman en Jan Geert Dijkstra en kwam zodoende samen met partuur Bauke v/d/ Graaf in de finale te staan.
Finale:
Daar er lange partijen bij zaten begon de finale pas om kwart over zes samen met de finale van de verliezersronde. Nadat het Fries volkslied was gespeeld kon begonnen worden aan de finale. Grote favoriet in de finale, het partuur Bauke v/d Graaf, Jasper Boomsma en Jan Hospes kwamen snel twee keer op voorsprong tegen Robert Rinia, Kevin Jaarsma en Jan Bauke Tolsma maar even zo snel kwam partuur Rinia c.s. weer terug. Het sterke opslagwerk van beide parturen zorgde ervoor dat de wedstrijd tot 3-3 gelijk opging. Vanaf deze stand was het partuur Rinia dat doordrukte , voor het eerst kwamen zij op voorsprong en op 4-3 6-6 was het Kevin Jaarsma met een knappe zitbal die 5-3 op de telegraaf zette. Het partuur van der Graaf c.s. was gebroken en het laatste eerst was snel verkaatst. Partuur Rinia c.s. hebben dus de 3e editie van de ZachteBal PC op hun naam geschreven. Niet een topfavoriet maar een outsider wat het wint, een prestatie van formaat. Nadat Johannes Brandsma alle prijzen uitgereikt had werd tenslotte Kevin Jaarsma verkozen tot koning van de partij. Jaarsma mag dus aankomend jaar de koningsprijs op de schoorsteenmantel zetten en gaan genieten.

Bedankt:
Als comité kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde dag. Uiteraard kan dit alleen tot stand komen met een hoop medewerking. Wij kunnen niet zonder de vrijwilligers, de scheidsrechters, de sponsoren, de pers, het publiek en de kaatsers en langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor alweer een ZachteBal PC om nooit te vergeten. Speciaal willen wij KAATSNIEUWS nog nadrukkelijk bedanken bij de ondersteuning van het bijhouden van de site en het verslag doen van de standen en uitslagen via twitter en facebook. Tevens hebben zij een serie hele mooie foto’s genomen welke binnenkort op de site verschijnen. Tenslotte kunnen wij nog meedelen dat volgend jaar de 4eZachteBal PC verkaatst wordt op zaterdag 30 mei.

Met vriendelijke groet,

Comité ZachteBal PC


Overzicht alle prijswinnaars:

Winnaarsronde:

1e: Robert Rinia, Kevin Jaarsma (k) en Jan Bauke Tolsma
2e: Bauke v/d Graaf, Jasper Boomsma en Jan Hospes
3e: Harm Jilderta, Rein Huisman en Jan Geert Dijkstra
3e: Gerrit Meijer, Dennis Wijnjeterp en Johannes Boersma
5e: Jan Dirk de Groot, Dylan Drent en Hans Wassenaar
5e: Frank de Vries, Richard van Wier en Marten Bergsma
5e: Allard Hoekstra, Mark Kwast en Steven Nesse
5e: Harry Mons, Jacob Tijmersma en Lowie Quisenarts

Verliezersronde:

1e: Klaas Meinsma, Reinoud Dijkstra en Frits Hoekstra
2e: Jan Jelle Jongsma, Marco Lautenbach en Sjoerd Boonstra
3e: Hendrik Brandsma, Andries Ozinga en Igor Kuiper
3e: Theun van der Molen, Edwin Keijzer en Michel Nesse

Wedstrijden

22 juni 2024, Oentsjerk

KNKB Dames Hoofdklasse VF

23 juni 2024, Hurdegaryp

KNKB Schooljongens A en B klasse met Herkansing

23 juni 2024, Tytsjerk

KNKB Heren 2e klas VF

29 juni 2024, Oentsjerk

Zachtebal

6 juli 2024, Leeuwarden

Horeca kaatsen Leeuwarden

7 juli 2024, Hurdegaryp

De ‘It Fiskhûspartij

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Dennis Dijk 33 18
Rients Wartena 32 12
Erik van der Veen 32 14
Jelle Feenstra 30 16
Stefan Jeurink 26 22
Reinder Nouta 24 26
Jan Vriezinga 19 31
Henk Westerhoff 19 33
Sandra Korporaal 18 12
Karin Jager 18 28
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp