De eerste foto s van de van Os partij 2013

De eerste foto s van de van Os partij 2013

Het verslag en de foto ’s zijn er!,
.Foto’s gemaakt door Marianne Tamminga
En hier dan ook de foto”s van Reinder Nouta

Door droogte mocht er niet gekaatst worden op de sportvelden, kregen we te horen, met uitzondering van de speciaal daarvoor aangewezen oefenvelden. Vandaar dat afgelopen zondag 1 september op een ander veld de afsluitende Van Os partij te Hurdegaryp is verkaatst. Leden, oud-leden en familie van leden mogen meedoen. Velen zien het ook als een soort reünie, vandaar dat er altijd flink wat kaatsers en publiek op afkomt. Dit jaar maar liefst 64 kaatsers, verdeeld in 5 categorieën. Het werd een heerlijke kaatsdag. Het weer zat mee en het publiek kon lekker in de beschutting van ‘het groen’ de vele partijen volgen.

Bij de jongste jeugd waren 6 deelnemers. In verschillende samenstelling moesten ze 3 keer kaatsen, waarna werd gekeken wie de meeste eersten voor had, en dus winnaar werd. Winnaar is hier geworden Demi Mud uit Tytsjerk.

Bij de oudste jeugd waren 5 deelnemers die volgens hetzelfde principe kaatsten. Winnaar was hier Sanne Bergsma uit Gytsjerk.

Ook bij de dames waren 6 kaatsters. Ook zij mochten 3 keer in verschillende samenstelling kaatsen. Ze waren erg aan elkaar gewaagd en er waren dus spannende uitslagen. 3e prijs was voor Geertje de Boer (Tytsjerk), 2e prijs was voor Wietske van der Kooi (Burgum) en winnares – en Koninging – werd Ingrid Sobel (Tytsjerk).

Bij de senioren in de B-klasse waren 8 complete parturen. Na de eerste ronde gingen de winnaars verder in de winnaarsronde en zo was er dus ook een verliezersronde. Na een felle strijd konden de prijzen verdeeld worden. 1e prijs in de verliezersronde was voor Jelle van Kammen, Kor Mulder en Jan Meijer (allen Hurdegaryp). De 2e prijs in de winnaarsronde was voor Bart Sobel (Tytsjerk), Ibo Tamminga en Willem Jetze van der Heide (beide Hurdegaryp). De 1e prijs was voor Erik Bergsma (Gytsjerk), Jacob Bosma (Tytsjerk) en Gerrit Anema (Hurdegaryp). Erik Bergsma werd tot Koning gekozen.

Ook bij de senioren in de A-klasse waren 8 parturen (waarvan één duo). Winnaars van de verliezersronde waren Redmar Jorna, Sjolle van der Schaaf (beide Tytsjerk) en Gerrit Meijer (Hurdegaryp). 2e prijs in de winnaarsronde was voor Keimpe Dantuma (Trynwâlden), Richard van der Meer en Geert van der Veen (beide Hurdegaryp). De 1e prijs was voor Bareld Bos (trynwâlden), Stefan Jeurink (Hurdegaryp) en Ewout Jorna (Tytsjerk). Bareld Bos mag zich hier voor een jaar Koning noemen.

Reitsje Him uit Hurdegaryp kijkt terug op een mooi sportspektakel en dankt alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en publiek. Tot volgend seizoen.

Reinder

Wedstrijden

9 juni 2024, Hurdegaryp

Iterij de Fuorman Teats PC Hurdegaryp

14 juni 2024, Burgum

Ledenpartij

18 juni 2024, Hurdegaryp

Gerben Rijpmapartij

22 juni 2024, Oentsjerk

KNKB Dames Hoofdklasse VF

23 juni 2024, Hurdegaryp

KNKB Schooljongens A en B klasse met Herkansing

23 juni 2024, Tytsjerk

KNKB Heren 2e klas VF

Bekijk alle wedstrijden en details

Competitie

Naam Voor Tegen
Gespeeld
Bekijk de volledige stand

Onze sponsoren

Klik op het logo of de naam van de sponsor om naar de website te gaan

Café 't Trefpunt
Baukje Scheppink
Sligro
Scherjon
Tandtechnisch Laboratorium Kooistra
PAX groep
Hoekstra Doe het Zelf
Slagerij Rijpma
MultiStyle parket
Meesterschilders Friesland
Meindert fietsspecialist
Houweling techniek
Groenveld
Autofirst De Jager
De Florahoek
Bouma & Sepp
Joh. Bosgra bv
Primera Hurdegaryp
Hotel Van der Valk Hardegarijp
Catering en Ontbijt service De Steeg
Wiersma Hoveniers
It Fiskhûs Hurdegaryp
Dinez
Jansma wonen Hurdegaryp